Showing posts with label Multimedia. Show all posts
Showing posts with label Multimedia. Show all posts

Wednesday, 17 May 2017

Photoshop Interview question


i1) What is Adobe Photoshop?
It is software developed by Adobe to create and edit images and logos. By adobe photoshop adjustment and modification can be done.
2) How you can re-size the image in Photoshop?
 To resize the image in Photoshop you have to go into menu bar, under menu bar you will find an option “Image Size”. On clicking that option, it will open a dialog box, by which you can adjust the size of the image.
3) What is a Gradient in Adobe Photoshop?
Gradients are a great way to introduce eye-catching and flashy graphics in your pages.
4) What are the Photoshop’s work areas?
The Photoshop’s work area includes Application Bar, Option Bar, Panel Dock and Tools panel.
5) In Adobe Photoshop how you can print the grid?
First of all you have to place the non-printing grid in a manner you want the print, and then take a screen shot.  Now, you have to open a new file and paste your screen shot image on it. Once done, you can crop the background of the Photoshop window except the image with the grid. The image is ready for print.
6) What is resizing images and what are the parameters to change the size of the picture?
To suit a particular purpose of the application resizing of the images is done.
The parameters to change the size of image are:
Type of image or pictureSize of pixelsBackground resolution
7) In Photoshop, what is a smart object?
In Photoshop CS2 and above, it has a special layer known as Smart Object Layer.  Smart objects give freedom to work with multiple copies of a single object. All the multiple copies will be updated simultaneously when single object is updated. Also, changes in the adjustment of layers and layer styles of a single object can be done without affecting the multiple copies. Without any loss in pixel, pixel based objects can be changed several times.
8) How do you organize layers in Photoshop?
A layers shows a picture or image. To organize layers in Photoshop, place various images in separate layers. Lock the unused layers and unlock the layers which are in use. When two or more layers need to be changed, unlock the layers.
9) How you can unlock the background in Photoshop?
To unlock the background image, first click on the picture or image and then select MODE option.  After that, select the option GRAY SCALE and revert to LAYER. When you double click on the surface, the surface will be unlocked.
10) How do you select an exact color to match?
To sample the color as foreground color, we use the eye-dropper tool.   Select the foreground color square, use the paint bucket tool or brush tool for covering the area. You can also use Clone Stamp Tool.  Now use the key Alt+ and click where you want the color from and hold down the mouse button to cover up the area.
11) What is the difference between PSB (Photoshop Big) and PSD (Photoshop Document)?
They both are file formats to store digital images.  There is very less difference between PSB and PSD, what they differ is how they are stored and used.  PSD is a default extension for Photoshop files and it can support the file size of 30,000 by 30,000 pixels. While for creating big documents or large image .psb file format is used, and it can save an image size upto 300,000 by 300,000 pixels.
12) What is healing tool?
Healing tool is used in Photoshop to hide the unwanted spots or pictures that appeared in your original picture and makes picture look like real without any changes.  The tool use complicated algorithm to calculate what would be the area of your picture based on the surrounding pixels.
13) Can you use bamboo tablet in Photoshop?
Yes, you can use bamboo tablet in Photoshop.  After installing the bamboo tablet software, open the software. Once done, the next step is to configure the four hotkeys of Bamboo tablet with the help of the software available in tablet. Create a new document and open the Photoshop, you can now have Photoshop with a bamboo tablet.
14) How can you reduce noise in an image?
Reduce noise option is helpful to reduce the color and luminance effect in the image. To reduce the noise in an image, you have to go in a menu bar, select a filter menu, and in that you will see an option for NOISE. Again, clicking on it, it will show other option including reducing noise.
15) How to create an artistic border?
To create an artistic border, you must select an image. After that, add a layer mask in a layer pallet then select filter-> brush strokes-> sprayed strokes.
16) What is a Gaussian blur?
Gaussian blur is a tool that blurs the edges of the image to make it more real and adaptive to the surrounding. Often it is believed that Gaussian blur can only blurs the image, but if it is used cleverly it will not blurs the image but enhance the appearance.
17) What are swatches palettes?
Photoshop provides two palettes for selecting color, a) Swatch Palettes  b) Color Palettes.  Some specific colors can be used without remembering the numeric color values. Also, colors can be extracted from an available image. Default swatches and custom swatches are also an additional option for the users.
18)What are Lasso tools and name them?
With lasso tools precise area of an image can be selected, just by tracing the selection outlines the areas are selected.
Simple Lasso ToolPolygonal Lasso ToolMagnetic Lasso Tool
19)  With the help of spin software how you can make 3D sphere?
To make 3D sphere, select blur from filter menu and click on radial blur.  Select spin option in the blur method section, you can increase or decrease the amount of spin by dragging the slider.
20) How to create a transparent background in Photoshop?
To create a transparent image you need to follows three steps:
First go to ‘Select’ option and select the background, and then click on ‘Inverse’. This will select your main picture.Open a new file, select option ‘ Transparent’ under content, and you will have a file with transparent background.Copy your main picture and paste it to new file you created.
21) What is Clone tool?
Clone tool uses the current brush to repair the problem areas in photos and pictures, by painting over them with pixel data from other areas.
22) How you fix the blurry images in Photoshop?
To fix the blurry images in Photoshop you can use sharpening tools. Sharpening the image will lose the pixels, make sure you are finished with everything else and saved the changes before you start sharpening the image.
23) What tool you can use to combine images?
You can use Auto-blend layers command to combine images. Auto-blend layers uses layer masks as needed to mask-out over underexposed areas.
24) What is a Bezier curve?
It is a mathematically defined curve used in two-dimensional graphic applications. It is defined by four points, the initial position, two middle point positions and a terminating position.
25) How does Red Eye tool works?
Red eye tool is a type of a repairing tool. When you circle any problematic area with red eye tool, the Photoshop will automatically identity that area and will replace it by dark-gray pixels.
26) Explain what is PostScript and showpage command?
PostScript is a page description language developed by Adobe Systems. It is a language for printing documents on laser printer, but it can also be used to produce images on other types of devices.
Showpage command transfers the contents of the current page to the current output device.
The main function of showpage is
• It executes the endpage procedure in the page device dictionary
• Executes the function equivalent of an initgraphics operation, reinitializing the graphics state for the next page
• In page device dictionary, it executes the beginpage
• If the Boolean result returned by the EndPage process is true, transmits the contents of the page to the current output device and performs the equivalent of an erasepage operation, clearing the contents in preparation for the next page.
27) Define what is the meaning of a Path?
A path can be defined as a collection of possibly disconnected, lines and areas describing the image. In simple words, it is a collection of curves and line segments arranged on the page. A path cannot be drawn by itself, but after it is specified it can be stroked (lines) or filled (places) making the proper marks.
28) Explain what is Photoshop lightroom?
Photoshop light room is a software designed for photographer to make post-processing work easy after photography.
Key features in Light room  are
PNG SupportFull Screen ModeUser Configurable Grid OverlaysWindows HiDPI Support
29) Explain how you can import photographs in Lightroom from hard-drives?
When you start lightroom, it automatically ready itself for immediate import as soon as you connect an external storage device to your computer. But it fails then you have to follow the steps below.
First select the source to import images file formSecond step includes selecting files which one you want to importOnce you select the files, you have to specify the method of import for example like Copy as DNG, Copy, Move , Add etc.The last step is to choose the destination to copy files to, file handling options and meta-data setting. This step is little longer than other steps as it includes other steps like file handling, file re-naming, apply during import etc.
30) Explain how you can create a Diptych?
To create a Diptych
Go to “Print” module under the main menuUnder layout style select Custom PackageNow under Rulers, Grids and Guides , check and uncheck the options as per your requirement like page grid, rulers, image cells, dimensions etc.After that adjust other settings like file resolution, custom file dimensions, JPEG QualityNow you can drag and drop the images on your film strip onto the blank page and arrange themWhen done, choose print to file to export your diptych

Multimedia interview question

Question: What is a ambeant acclusion? 

Answer: Ambient occlusion is a shading method used in 3D computer graphics which helps add realism to local reflection models by taking into account.
Ambient Occlusion is a method for simulating global
illumination, while keeping a respectable ratio between results. Source: CoolInterview.com 

More Answers

Question: What are Multimedia Softwares? 

Answer: The software used to create multimedia experiences can be placed into 3 distinct categories:

* Audio Software
* Graphics Software
* Video Software
Source: CoolInterview.com 

More Answers

Question: What is animation? 

Answer: Animation is the rapid display of a sequence of images of 2-D or 3-D artwork or model positions in order to create an illusion of movement. Source: CoolInterview.com 

More Answers

Question: What is meaning of multimedia? 

Answer: Multimedia is simply multiple forms of media(text and graphics and sound etc)integrated together.
Source: CoolInterview.com 

More Answers

Question: What is animation? 

Answer: Animation is the rapid display of a sequence of images of 2-D or 3-D artwork or model positions in order to create an illusion of movement.
Source: CoolInterview.com 

More Answers

Question: What is meaning of multimedia? 

Answer: Multimedia is simply multiple forms of media(text and graphics and sound etc)integrated together.
Source: CoolInterview.com 

More Answers

Question: What is mean by Rigging? 

Answer: Rigging is a method of attaching bones or biped to a
'modeled character' or object in order to make them animate or 'perform' actions. By attaching bones or biped the 'character' can walk,talk and make bodily movements.
Source: CoolInterview.com 

More Answers

Question: What are Multimedia Hardwares? 

Answer: Multimedia hardware basically consists of video and sound cards, and cd-rom drives. To make it a little easier multimedia kits are available that include all the necessary hardware and software to upgrade your present computer(s).
Source: CoolInterview.com 

More Answers

Question: What is the arc in animation? 

Answer: arc is known as a curve which determine the poses of the character, it is the most important concept for animation.
To get good knowledge on arc u must have drawing skills Source: CoolInterview.com 

More Answers

Question: What are the Multimedia Authoring Tools? 

Answer: Multimedia authoring tools make it easier to create full scale multimedia projects. Fortunately, there are an assortment of tools available to choose from.

► Apple Media Tool
► Astound
► Asymetric Multimedia ToolBook
► Authorware
► Cinemation
► Course Builder
► cT Professional
► Digital Chisel
► Director
► Director Multimedia Studio
► FireWalker
► Formula Graphics
► HM-Card Hy Source: CoolInterview.com 

Thursday, 6 April 2017

Corel Draw MCQ Qiestion

1. What is the shortcut key to combine the selected objects?
A. CtrI +Y
B. Ctrl +Q
C. Ctrl +L
D. CtrI +K
Ans: C
2. What is the shortcut key to toggles snapping to objects?
A. Alt + Shft + D
B. Alt +Z
C. Ctrl +L
D. CtrI +G
Ans: B

3. Shft + PgDn is the shortcut key to place the selected object(s) back one position in the object stacking order.
A. TRUE
B. FALSE
Ans: B

4. W brings up the Navigator window allowing you to navigate to any object in the document
A. True
B. FALSE
Ans: B

5. What is the shortcut key to specifies fountain flits for objects?
A. Ctrl + B
B. F11
C. Alt + F4
D. F6
Ans: B

6. Spacebar toggles between the current tool and the Pick tool.
A. TRUE
B. FALSE
Ans: A

7. F3 the shortcut key to zoom in on all objects in the drawing.
A. TRUE
B. FALSE
Ans: B

8. What is the shortcut key to displays a full-screen preview of the graphic or drawing?
A. F4
B. F 1
C. F9
D. F2
Ans: C

9. What is the shortcut key to align selected objects to the bottom?
A. S
B. D
C. B
D. T
Ans: C

10. C vertically aligns centers of selected objects.
A. TRUE
B. FALSE
Ans: A

11.What is the shortcut key to specifies fountain fills for objects?
A. CtrI + B
B. F11
C. Alt + F4
D. F6
Ans: B

12. When an A2 paper is divided equally from the centre, which size will you obtain?

A. A3 (Correct Answer)
B. A4
C. A5
D. B3
Ans:A

13. ___________ tool is used for cropping.

A. Pick tool
B. shape tool (Correct Answer)
C. zoom tool
D. knife tool
Ans: B

14. A graphic work with Red, Yellow, Black and White has __________ colour separation.

A. 3 (Correct Answer)
B. 4
C. 5
D. 5 1/2
Ans:A

15. In a bookwork of ten pages, one of the sheets will contain the following numbering.

A. 1&2
B. 2&9
C. 1&10 (Correct Answer)
D. 3&5
Ans: C

16. The ruler bar is used for _____________

A. Setting of margin
B. dividing your work
C. for book design (Correct Answer)
D. all of the above
Ans:C

17. We have ____________ paper Orientation in CorelDraw.

A. 1
B. 2 (Correct Answer)
C. 3
D. 4
Ans: B

18. ______________ is used for selecting and deselecting objects.

A. Bezier tool
B. freehand tool
C. shape tool
D. pick tool (Correct Answer)
Ans:D

19. Green and white has two colour separations

A. True
B. False (Correct Answer)
Ans:B

20. CorelDraw is a ____________ based drawing Application Package

A. Photo paint
B. Bitmap
C. Vector (Correct Answer)
D. Scalar
Ans:C

21. The default size for the design of complimentary card is _________

A. 2.0 by 1.5 (Correct Answer)
B. 2.0 by 2.0
C. 3.0 by 2.0
D. 5.0 by 3.0
Ans: A

22. N brings up the Navigator window allowing you to navigate to any object in the document
A. True
B. False
Ans: A

23. In Corel Draw the keyboard shortcut to save your drawing is:
A. Ctrl +s
B. Ctrl +c
C. Ctrl +z
D. OuCtrl +a
Ans: A

24. Which of the following file types can be modified while applying filters on them?
A. Raster
B. Vector
C. Animation
D. All of the above.
Ans: D

25. How can you import multiple consecutive files in one go?
A. Shift + Select the first and last files
B. Control + Select the first and last files
C. Alt + Select the first and last files
D. Shift + Control + Alt + Select the first and last files
Ans: A

26. Which technique is used for specifying the spacing increments for snapping text to the path?
A. Leading
B. Kerning
C. Snapping
D. Tick Spacing
Ans: D

27. You can create preset guidelines using the ______.
A. Options dialog box
B. Collect for output option
C. Replace wizard
D. None of the above.
Ans: A

28. The Two-point perspective effect gives an object the appearance of receding in two directions. How can you copy the same effect to other selected objects?
A. Select an object. Click Effects > Copy Effect > PowerClip from
B. Select an object. Click Effects > Copy Effect > Lens from
C. Select an object. Click Effects > Copy Effect > Contour from
D. Select an object. Click Effects > Copy Effect > Perspective from
Ans: D

29. Using which of the following can we modify images in CorelDraw

Multimedia MCQ Question

This section of our 1000+ Operating System MCQs focuses on multimedia Systems.
1. A multimedia file
a) is same as any other regular file
b) must be accessed at specific rate
c) stored on remote server can not be delivered to its client
d) none of the mentioned
View Answer

Answer:b
Explanation:None.
2. In which type of streaming multimedia file is delivered to the client, but not shared?
a) real-time streaming
b) progressive download
c) compression
d) none of the mentioned
View Answer

Answer:a
Explanation:None.
3. Which one of the following is the characteristic of a multimedia system?
a) high storage
b) high data rates
c) both (a) and (b)
d) none of the mentioned
View Answer

Answer:c
Explanation:None.
advertisements
4. The delay that occur during the playback of a stream is called
a) stream delay
b) playback delay
c) jitter
d) event delay
View Answer
Answer:c
Explanation:None.
5. Which algorithm can be optimized to meet the timing deadlines and rate requirements of continuous media?
a) Earliest-Deadline-First scheduling
b) SCAN-EDF scheduling
c) both (a) and (b)
d) none of the mentioned
View Answer

Answer:c
Explanation:None.
6. Real time streaming protocol is used
a) to control streaming media servers
b) for establishing and controlling media sessions between endpoints
c) to provide real time control of playback of media files from the server
d) all of the mentioned
View Answer

Answer:d
Explanation:None.
7. In teardown state of real time streaming protocol
a) the server resources for client
b) server delivers the stream to client
c) server suspends delivery of stream
d) server breaks down the connection
View Answer

Answer:d
Explanation:None.
advertisements
8. CineBlitz multimedia server supports
a) real time clients
b) non-real time clients
c) both (a) and (b)
d) none of the mentioned
View Answer
Answer:c
Explanation:None.
9. Multimedia system require hard real time scheduling
a) to ensure critical tasks will be serviced within timing deadlines
b) to deliver the media file to the client
c) to minimize the delay
d) for security
View Answer

Answer:a
Explanation:None.
10. Which one of the following resource is not necessarily required on a file server?
a) secondary storage
b) processor
c) network
b) monitor
View Answer

Answer:d
Explanation:None.

Photoshop 65 objective question

1. What license is Adobe Creative Suite distributed under?
A.  EULA
B.  Proprietary
C.  Proprietary software
D.  Freeware
Ans.  C

2. What was Adobe Fireworks written in?
A.  GTK
B.  Objective-C
C.  C
D.  XUL
Ans. C

3. Which of the following platforms does Adobe Illustrator run on?
A.  Windows
B.  Windows Vista
C.  Mac OS X
D.  Windows 7
Ans. C

4. ________ is a raster graphics editor (with significant vector graphics functionality).
A. Adobe Photoshop
B. Adobe Photoshop Elements
C. Adobe Flash
D. Adobe Illustrator
Ans. A

5. Who developed Adobe ImageReady?
A.  Adobe Systems
B.  Citrix Systems
C.  Cisco Systems
D.  Microsoft
Ans. A

6. What license is Adobe Acrobat distributed under?
A.  GNU General Public License version 2
B.  Adobe EULA
C.  Originally Proprietary, BSD license since 2000
D.  Shareware
Ans. B

7. What license is Adobe Premiere Pro distributed under?
A.  Free software licence
B.  Proprietary software
C.  BSD licenses
D.  Free software
Ans. B

8. What license is Adobe Dreamweaver distributed under?
A.  Proprietary monthly license charge ; pricing available based on actual use
B.  GPL v2 and another one for proprietary software
C.  Proprietary
D.  Freeware for server, Proprietary for portable players
Ans. C

9. Which of the following languages is spoken in Adobe Creative Suite?
A.  Multilingual
B.  Serbian
C.  Turkish
D.  Bosnian
Ans. A

10. Which of the following platforms does Adobe InDesign run on?
A.  Unix-like
B.  Mac OS X
C.  Windows Vista
D.  Microsoft Windows
Ans. B

11. Which of the following isn’t a type of Illustrator brush?
A. scatter
B. calligraphic
C. pattern
D. airbrush
Ans. D

12. An art brush can be made from which of the following in Illustrator 8?
A. a gradient mesh
B. a mask
C. a compound path
D. wood and some boar’s hair bristles
Ans. C

13. What can’t you do to a brushstroke you apply in Illustrator 8?
A. edit the strokes as paths
B. apply a different brushstroke to it
C. change the color
D. accidentally smear it with your elbow
Ans. D

14. If you want a new brush you’ve created to show up in the Brushes palette of all new illustrations, where must you save it?
A. in the Brushes palette when no files are open
B. in the Brushes palette in the Adobe Illustrator Startup file
C. in one of Illustrator’s sample brushes library
D. in the Brushes palette of the current illustration
Ans. B

15. If an Illustrator document won’t print, which of the following does Real World Illustrator 8 author Deke McClelland suggest you try?
A. resave the file in an earlier Illustrator format
B. change the color mode from CMYK to RGB
C. expand all gradients, gradient meshes, tile patterns, and brushes
D. place tracing paper on your computer monitor and get out a sharp pencil
Ans. D

16. Creating text as a graphic in Illustrator gives you all the following advantages except.
A. you can quickly create effects such as drop shadows
B. you can turn it into a brush
C. you can fit it to radical curves more easily
D. you can easily correct the spelling
Ans. D

17. What’s the quickest way to move all tab stops an equal distance in Illustrator 8 text?
A. Shift-drag the first tab stop
B. Option-drag the first tab stop
C. select the first tab stop and enter a new number in the Tab Ruler palette
D. hit Spacebar, Spacebar, Spacebar, Spacebar, Spacebar after each tab
Ans. A

18. How would you get the most precise results using the transformation tools?
A. begin dragging on the origin point
B. begin dragging as close as possible to the origin point
C. begin dragging as far as possible from the origin point
D. wave your magic wand and sprinkle some fairy dust
Ans. C

19. Hitting which of the following keys will make palettes and the toolbox go away?
A. Control-X
B. Tab
C. Shift-Tab
D. D minor
Ans. B

20. To increase type size in Illustrator (on a Mac), what keyboard combo should you use?
A. Command-Shift->
B. Option-Up Arrow
C. Option-Right Arrow
D. Shift-Option-Up Arrow
Ans. A

21. Who developed Adobe InDesign?
A.  Seta (company)
B.  Adobe Systems
C.  T&E Soft
D.  Viacom New Media
Ans. B

22. Which of the following platforms does Adobe InDesign run on?
A.  Mac OS X
B.  Unix-like
C.  Windows Vista
D.  Microsoft Windows
Ans. A

23. Longer documents are often still designed with Adobe’s FrameMaker (manuals, technical documents, etc.) or with ________ (books, catalogs, etc.).
A. Scribus
B. Adobe InDesign
C. QuarkXPress
D. Pages
Ans. C

24. In 2002, InDesign was the first ________-native desktop publishing (DTP) software.
A. Mac OS X
B. Safari (web browser)
C. QuickTime
D. Mac OS X Server
Ans. C

25. Ability to use Arabic, Persian or ________ digits
A. Sanskrit
B. Hindustani language
C. Hindi
D. Punjabi language
Ans. A

26. Adobe InDesign is a software applicationproduced by ________.
A. Apple Inc.
B. Dell
C. Intel Corporation
D. Adobe Systems
Ans. D

27. By 1998 PageMaker had lost almost the entire professional market to the comparatively feature-rich________ 3.3, released in 1992, and 4.0, released in 1996.
A. Adobe FrameMaker
B. QuarkXPress
C. Scribus
D. Adobe InDesign
Ans. B

28. In October 2005, Adobe released “InDesign Server CS2”, a modified version of InDesign (without________) for Windows and Macintosh server platforms.
A. Usability
B. Graphical user interface
C. Human–computer interaction
D. User interface
Ans. D

29. InDesign exports documents in Adobe’s ________ (PDF) and has multilingual support.
A. Office Open XML
B. OpenDocument
C. Portable Document Format
D. HTML
Ans. C

30. Creating of the Adobe Sound Document allowing ________ to create multi-track audio projects in Soundbooth.
A. Adobe Flash
B. Adobe Dreamweaver
C. Adobe After Effects
D. Adobe Flash Player
Ans. A

31. Who developed Adobe Dreamweaver?
A. Adobe Systems
B. Georgy Berdyshev
C. Ivar Gafseth
D. Mirax Group
Ans. A

32. Which of the following platforms does Adobe Dreamweaver run on?
A.  Mac OS X, iPhone OS
B.  Windows, Mac OS X, Unix, Linux.
C.  Mac OS X
D.  Mac OS X, Microsoft Windows
Ans. C

33. What license is Adobe Dreamweaver distributed under?
A.  Proprietary monthly license charge ; pricing available based on actual use
B.  GPL v2 and another one for proprietary software
C.  Freeware for server, Proprietary for portable players
D.  Proprietary
Ans. D

34. Dreamweaver, like other HTML editors, edits files locally then uploads them to the remote web server using FTP, SFTP, or ________.
A. Windows Explorer
B. WebDAV
C. Server Message Block
D. Web browser
Ans. B

35. Recent versions have incorporated support for web technologies such asCSS, JavaScript, and various server-side scripting languages and frameworksincluding ASP, ________, and PHP.
A. ColdFusion
B. Adobe Flash
C. Adobe Dreamweaver
D. Macromedia HomeSite
Ans. A

36. Dreamweaver can use third-party “Extensions” to extend core functionality of the application, which any web developer can write (largely in________ and JavaScript).
A. OpenDocument
B. Portable Document Format
C. HTML
D. ECMAScript
Ans. A

37. ________ (XSLT)
A. XML
B. XSLT
C. HTML
D. Scalable Vector Graphics
Ans. D

38. Although a hybrid WYSIWYG and code-based web design and development application, Dreamweaver’s WYSIWYG mode can hide the ________code details of pages from the user, making it possible for non-coders to create web pages and sites.
A. OpenDocument
B. HTML
C. Portable Document Format
D. ECMAScript
Ans. B

39. Dreamweaver is available for both Mac and Windows ________.
A. Operating system
B. OS/2
C. Linux
D. Unix
Ans. A

40. Pixels represent tiny ________ of color, which are typically unseen by the naked eye.
A. circles
B. squares
C. inches
D. swatches
Ans: B

41. The addition of graphics to Web pages has no effect on the user experience.
A.  True
B.  False
Ans: B

42. Many images are available free for download on the Internet.
A. True
B.  False
Ans: A

43. Photoshop Elements is a graphics application that can only edit existing graphics.
A. True
B. False
Ans: B

44. The image resolution is specified in the New dialog.
A. True
B. False
Ans: A
45. The primary colors in light are red, yellow and blue.
A.  True
B.  False
Ans: B

46. Photoshop Elements has an infinite number of active colors.
A.  True
B.  False
Ans: B

47. The HSB color model and the RGB color model produce the same colors but use different notation to describe them.
A. True
B. False
Ans: A

48. Hexadecimal notation is a code which Web browsers use to define shape.
A.  True
B.  False
Ans: B

49. Anti-aliasing is a process which smooths edges on scalable fonts and graphics.
A.  True
B.  False
Ans: A

50. Web browsers can display images in any file format.
A.  True
B.  False
Ans: B

51. Applying a matte helps transparent images blend into the background on which they are placed.
A.  True
B.  False
Ans: A

52. Each pixel in a raster image is stored as a particular combination of colors when it is saved.
A.  True
B.  False
Ans: A

53. Vector images lose quality when enlarged.
A.  True
B.  False
Ans: B

54. Text created with the text tool and shapes created with the shape tool are raster graphics.
A.  True
B.  False
Ans: B

55. Vector images are resolution independent.
A.  True
B.  False
Ans: A

56. The shortcut for zooming in is Ctrl+(plus).
A.  True
B.  False
Ans: A

57. Use the zoom tool to pan an image from one side to another.
A.  True
B.  False
Ans: B

58. The tools in the toolbox are not organized in any particular order.
A.  True
B.  False
Ans: B

59. Multiple tools can be used at one time.
A.  True
B.  False
Ans: B

60. The elliptical marquee can be constrained to select a perfect circle by holding the Shift key.
A.  True
B.  False
Ans: A

61. Adjusting the proximity setting causes the magic wand tool to select a larger or smaller color range.
A.  True
B.  False
Ans: B

62. Blending mode determines how a selection’s edge pixels blend with the pixels outside the selection.
A.  True
B.  False
Ans: B

63. The Inverse function (Ctrl+Shift+I) inverts a selection such that all pixels outside the current selection become selected.
A.  True
B.  False
Ans: A

64. The shortcut Ctrl+Backspace fills a selection with the background color.
A.  True
B.  False
Ans: A

65. The GIF file format is ideal for photographic images.
A.  True
B.  False
Ans: B